Elektrostart: de push voor een flitsende carrièrestart in elektrotechniek

Bij de overgang van school naar werk wil Volta, kruispunt van elektrotechniek, paraat staan voor jongeren. Met onze digitale starterskit, inclusief interactieve leerpaden en een centrale hub voor veelgestelde vragen, kunnen aanstormende elektrotechnici bouwen aan hun toekomst.

Waarom?

De elektrotechnische sector kampt met uitdagingen – een tekort aan werkkrachten staat voorop. Volta’s missie? Iedere elektrotechnische leerling of cursist vlot laten doorstromen naar hun dynamische branche. Vragen over de toekomstmogelijkheden en kansen in de sector blijven vaak onbeantwoord door scholen of opleidingcentra, die beperkt zijn in middelen en expertise. Wij breiden die horizon uit.

Leerpad 1: welkom in de wereld van elektrotechniek

Dit eerste interactieve traject nodigt leerlingen uit voor een digitale rondleiding (klassikaal of individueel) door de wereld van elektrotechniek. Via een rijke mix aan klasgesprekken, video’s en quizzes verkennen de leerlingen wat de sector hen kan bieden: Welke beroepen en bedrijven zijn er? Wie werkt er in de sector? Hoeveel openstaande vacatures zijn er? Hoeveel ga je verdienen? Het pad eindigt met een introductie tot Volta, de gids in hun professionele reis.

Leerpad 2: focus op elektrotechnische beroepen

Met 10 beroepenclusters en meer dan 40 specifieke functies biedt de elektrotechnische sector een wereld aan mogelijkheden. In dit tweede leerpad ontmoeten de studenten jonge professionals en leren ze de diverse beroepen kennen. Uiteindelijk worden ze aangemoedigd om een persoonlijk toekomstplan te vormen, passend bij hun eigen unieke vaardigheden en interesses.

Centrale FAQ hub

Ben ik in elektrotechniek wel zeker van een job? Hoe vind ik een job en wat verwacht een werkgever van mij? Hoeveel verdient een elektrotechnicus? Voor antwoorden op deze en andere prangende vragen biedt de landingspagina wattsup.be/nl/elektrostart een schat aan informatie.

Elektrostart FAQ-pagina

Onderdeel van de Watt’s Up-campagne

Elektrostart is geïntegreerd in de langlopende Watt’s Up-campagne, om zo de bereikbaarheid en herkenbaarheid te verhogen voor zowel toekomstige elektrotechnici als scholen en opleidingscentra. We hebben het pad voor hen geëffend, nu is het aan hen om deze spannende reis te beginnen.

Cover Watt's Up