Educatief materiaal dat jouw boodschap overbrengt: Link Inc is je partner

Dacht je er al eens aan om leerproducten in te zetten om je organisatiedoelen te bereiken? Zeker wanneer je kinderen of jongeren in je doelgroep hebt, is het een mooie kans om te sensibiliseren of hen te laten kennismaken met een voor jou en hen relevant onderwerp. Door je doelgroep op een speelse en interactieve manier te laten kennismaken met een onderwerp, kan je hen helemaal onderdompelen in de leefwereld van jouw organisatie. Wie weet ontdekken ze zelfs hun interesse of talent voor jouw domein!    

Al onze medewerkers hebben ervaring in het onderwijs of het jeugdwerk. Daarom kan Link Inc jou helpen bij het uitwerken van educatief materiaal.

  • We verdiepen ons in de informatie die jij wil overbrengen en bakenen de belangrijkste inhouden samen met jou af.
  • We betrekken leerkrachten of docenten die uiteindelijk met jouw educatief materiaal aan de slag gaan. Hun inzichten zijn enorm belangrijk om de juiste koers te varen.
  • In overleg met jou kiezen we een gepast format om de informatie over te brengen: een digitaal leerpad, een speldoos, interactieve video’s of iets anders.
  • De afgebakende inhouden zetten we om in interactieve leervormen volgens de regels van de didactische kunst.
  • Digitale leerpaden ontwerpen en bouwen, video’s opnemen, een speldoos produceren, lesfiches laten printen, of iets anders? Ook voor de productie van het materiaal ontzorgen we jou!
  • Tot slot zorgen we, indien je dat wenst, ook voor (de uitvoering van) een promotioneel plan om je educatief materiaal goed te laten landen bij de doelgroep.

Laat je inspireren

In deze leermiddelen mochten wij al onze tanden zetten:

Elektrostart: interactieve, digitale leerpaden laten jongeren kennismaken met de sector van elektrotechniek

Elk jaar stappen heel wat laatstejaars en cursisten uit elektrotechnische opleidingen de arbeidsmarkt op. Maar weten ze eigenlijk genoeg over de sector waarin ze terechtkomen? Om leerkrachten en docenten te helpen hun studenten voor te bereiden op de grote stap, werkten we in opdracht van Volta, kruispunt van elektrotechniek, een reeks digitale leerpaden uit met een heleboel interactieve elementen, in het Nederlands en het Frans.

Ontdek de Elektrostart-leerpaden
Houtbrigade: korte lesjes en doe-opdrachten introduceren bomen en hout(bewerking) in het basisonderwijs

Door gebrek aan materiaal, ruimte of technische kennis is het voor leerkrachten in het basisonderwijs vaak een hele uitdaging om de lessen techniek op een praktische manier te geven. Om hen te ondersteunen en kinderen al op jonge leeftijd hun talent of interesse voor hout(bewerking) te laten ontdekken, vroeg Woodwize ons om twee educatieve trajecten uit te werken. Het resultaat? Een overzichtelijke website met 10 digitale leerpaden vol video’s, doe-opdrachten en experimenten, die ook een Franstalige vertaling krijgt.

Ontdek De Houtbrigade
Shock! Een escape-boek over de wereld van elektriciteit

De basisprincipes van elektriciteit verpakten we in Shock, een speels boekje met een escapegame. Al meer dan 15.000 exemplaren vonden hun weg naar leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en eerste en tweede middelbaar uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Daarmee inspireert Volta kinderen tussen de 10 en 14 jaar om te durven kiezen voor techniek.

Ontdek Shock!
Shock escape boek
Communicatieworkshops communicatiebureau Link Inc

Onze projecten

Link Inc werkt aan communicatie die verbindt, van strategisch advies over de creatie van authentieke content tot doelgerichte campagnes. Onze klanten komen uit alle sectoren: van social profitorganisaties over bedrijven tot overheden.

Ontdek ons werk