Educatief Magazine Métiers: gepassioneerde verhalen over de beroepen in de houtsector

Sectororganisatie Woodwize klopte bij ons aan om een duurzaam communicatiemiddel te maken dat jongeren inspireert om te kiezen voor een toekomst in de houtsector. Het resultaat: een tweedelig educatief magazine met de verhalen van gepassioneerde professionals die de vele beroepen in de houtsector tot leven brengen. We werkten nauw samen met Woodwize-team en versterkten hen met onze expertise.

Waarom?

Woodwize wilde voor het Franstalig onderwijs een “visitekaartje” van de houtsector dat de Woodwize-consulenten kunnen inzetten bij hun vele contacten met scholen en jongeren.

Samen met het Woodwize-team voor een sterk resultaat

Met het Woodwize-team staken we de koppen bij elkaar om een aanpak te vinden waarmee we elkaar konden versterken. Voor de Woodwize-consulenten was het bezoeken en registreren van de verhalen immers een unieke manier om in contact te komen met de aangesloten bedrijven. Link Inc zorgde voor een stevige interviewleidraad waarmee de consulenten op pad konden. Het ruwe interviewmateriaal dat de consulenten sprokkelden, vertaalden we vervolgens naar beknopte en aansprekende verhalen.

Magazine Métiers Woodwize

Tweedelig educatief magazine

De uitdaging voor Link Inc: het uitgebreide tekstmateriaal over de maar liefst 37 beroepen in de houtsector vertalen naar afwisselende, korte verhalen op maat van jongeren. En dat alles verpakt in een helder gestructureerd, tweedelig educatief magazine. Kers op de taart was een overzichtelijke insert met de beroepen en opleidingsmogelijkheden in de houtsector.

Duurzaam communicatiemiddel voor scholen en jongeren

Het Magazine Métiers is geen eendagsvlieg: zowel inhoudelijk als vormelijk werkten we samen met Woodwize naar een duurzaam eindproduct. Bedoeling is dat het magazine enkele jaren lang kan ingezet worden.

Van high tech CNC tot luitenbouwer

De veelheid aan beroepen in de houtsector leidde tot een rijke verscheidenheid aan verhalen: van de hoogtechnologische CNC-operator, tot het eeuwenoude beroep van luitenbouwer. Passie, geduld en nauwkeurigheid keren echter terug in alle verhalen.