Skip to main content

Voel je je met jouw overheidsorganisatie of vzw niet helemaal thuis op LinkedIn, tussen alle bedrijfsleiders en marketeers?
Think again. Een organisatiepagina (Company page) op LinkedIn biedt ook voor overheids- en social profitorganisaties kansen om heel gericht te communiceren met partnerorganisaties, mogelijke sponsors en opiniemakers.

LinkedIn krijgt een boost

Zeker sinds corona en het verplichte telewerk zijn het verkeer en de activiteiten op LinkedIn exponentieel gegroeid. Je vindt er boeiende inhoud en interessante conversaties.
En de drempel om potentiële partnerorganisaties, sponsors, opiniemakers, …. aan te spreken is laag.

Een Company page versterkt jouw merk

Een company page voor je organisatie is eenvoudig aan te maken en zorgt voor veel meer zichtbaarheid.
Je teamleden, bestuursleden en vrijwilligers kunnen aanduiden dat ze bij jou aan het werk zijn. De link tussen hun persoonlijke profiel en jouw company page zorgt voor extra zichtbaarheid voor jouw organisatie. Zo kunnen ze ook makkelijk optreden als ambassadeurs voor je organisatie.

Bovendien biedt de Company page heel wat extra mogelijkheden om je merk te versterken. Je kan uiteraard updates posten over de projecten waarmee jullie bezig zijn, opinies delen, enzovoort. Maar je kan ook interessante posts van medewerkers uitlichten om zo jouw boodschap verder uit te dragen. Je krijgt van LinkedIn zelfs gratis 100 “credits” om mensen persoonlijk uit te nodigen om je pagina te volgen.

Sinds kort kan je zelfs heuse nieuwsbrieven versturen via LinkedIn.

LinkedIn wordt steeds meer een compleet communicatieplatform waarop je als organisatie moeilijk nog kan ontbreken. Het goede nieuws: met beperkte (maar gerichte) inspanningen kan je impact bereiken en deze stap voor stap vergroten.

 

Meer weten?

Kristine De Smet

Kristine is senior communicatie-adviseur, wiens hart klopt voor overheden, social profit, zorg en welzijn. Ze is zaakvoerder van communicatiebureau Link Inc en tevens docent aan de bacheloropleiding Communicatie aan Arteveldehogeschool. Ze is lid van de raad van bestuur van Vonk, netwerk voor interne communicatie.

Leave a Reply